Pagina's

25 juni 2013

Uit de as herrezen !

De titel zegt misschien al genoeg
Maar inmiddels ben ik weer op controle geweest bij mijn orthopeed en die is tevreden.

Ik ook want :
- al heeft die laatste ziekenhuisopname en dat doorbuigen onder narcose niet heel veel graden buigen extra opgeleverd, ik kan nu wel veel meer. Buigen is op dit moment ongeveer 90 graden onder druk ,op eigen kracht 80-85 graden.
- ik kan nu ongeveer 15 tot 20 minuten lopen zonder krukken en met een pauze nog wel langer.
- was zonder krukken lopen de eerste tijd bij elke stap nadenken omdat ik geen normaal looppatroon meer had, nu gaat dat al veel beter en loop ik niet meer zo mank.
-mag ik sinds een week ook normaal trap oplopen (vanaf die eerste val was het echt tree voor tree en heb ik een tijd zelfs helemaal niet trap kunnen lopen)
-is de CPM-machine om mijn knie te buigen en strekken al een paar weken de deur uit, zonder gaat ook goed. Betekend alleen nog meer op de hometrainer.
-is mijn oefenprogramma veranderd van passief oefeningen doen( 5 minuutjes hometrainer, wat lopen met krukken, buigoefeningen op de rand van de tafel, als ik zat,mijn been gestrekt op een krukje met een zak rijst op mijn knie om m'n been beter te strekken) naar een veel actiever oefenprogramma.
-Is het keihard werken om weer normaal te leren bewegen, zo is op 1 been staan voor mij zo vanzelfsprekend geworden dat als ik nu op 2 benen sta ik het gevoel heb dat ik helemaal scheef sta.
-ga ik gezellig met mijn man de hond uitlaten en ben inmiddels zelfs al een aantal keren alleen met Daisy weggeweest.
-Doe ik inmiddels ook alweer meer in huis, behalve afstoffen en plantjes watergeven. M'n man en kinderen hebben het al die jaren gedaan maar ik ben zo blij dat ik dingen weer steeds meer zelf kan.
-M'n rolstoel heb ik inmiddels verkocht , net als de wcbril-verhoger en wat andere dingen uit mijn "gehandicapte"tijd. M'n krukken bewaar ik nog wel maar gebruik ik niet meer.
-Ben ik mijn fysiotherapeuten Lisette en Bart heel erg dankbaar, die hebben me door een rottijd heen gesleept en helpen me om het maximale uit mijn knie te halen. 5x per week een afspraak was geen probleem, nu zit ik nog op 3x per week. Het zijn kanjers die altijd voor me klaar staan.
-ben ik mijn pijnstillers aan het afbouwen, voel me veel minder afwezig. Pijnvrij ben ik nog niet maar ik denk dat een groot deel ook komt door spierpijn en weer dingen kunnen die ik bijna 3,5 jaar niet kon.
-slaap ik ook weer goed, dat is heel lang wel anders geweest.
Kortom ik denk dat de tijd van bloed,zweet en tranen wel voorbij is en durf weer naar de toekomst te kijken( al is al dat oefenen nog wel heel veel zweten ). Ik ben er nog lang niet en ook nu is nog steeds niet te zeggen of en wat voor beperkingen ik in de toekomst hou. Maar ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn "nieuwe" knie. Na ruim 7 maanden kan ik veel meer dan de jaren ervoor en ook die oude rotpijn ben ik kwijt. Ik ben blij dat dr. Nolte me uiteindelijk toch een nieuwe knie gaf.
Hier zit een blij mens, het leven is zoveel leuker als je dingen gewoon weer zelf kan doen.
groetjes
Geke

9 opmerkingen:

 1. Wat fijn om over een vrolijke Geke te lezen de positiviteit straalt er vanaf.
  Fijn Geke de toekomst ziet er weer zonnig uit.

  Lieve groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan het me helemaal voorstellen Geke na alles wat je hebt meegemaakt, en ik geloof vast dat je er komt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk positief bericht! En al die hulpmiddelen opruimen, lekker gevoel moet dat zijn...dat je weer op je eigen lijf kunt rekenen.
  Blijf oefenen, dan komt het toch echt weer goed met je knie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn voor je Geke dat het steeds beter gaat.
  Nu het laatste stukje nog. Dat gaat je zeker lukken.

  Groeten, Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed gedaan vrouw en nu verder blijven oefenen.
  Lekker weer wat meer tijd voor je hobby's
  ga zo door
  groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het eindelijk de goede kant opgaat.
  Nu lekker genieten van de zomer.
  Groetjes Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed dat het eindelijk beter gaat! Gefeliciteerd!
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt en een reactie achter wil laten.
Maar gezien de enorme hoeveelheid rare reacties die hier de laatste tijden gezet worden heb ik er voor gekozen de berichten eerst te moeten goedkeuren voor plaatsing.
Niet leuk maar ik hoop op een beetje begrip !
Wil je liever een mail sturen of via een pb op Facebook reageren is het ook prima !

Creatieve groetjes
Geke