Pagina's

30 mei 2016

Borduren we lekker verder

Nog maar een deel te gaan van de SAL van Palko,
 die is er binnen twee weken en dan bedenken hoe ik het af ga werken.
 Ik heb een mooie doos, dacht eraan dit werk op de deksel te maken, maar ik vrees dat het daar net te groot voor is.

Ben ik helemaal verliefd op de Blanche de Valck, dat wordt echt een hele grote. 
Net als de Randje per week  7 kruisjes per cm ,maar wat een verschil 

Zit er weer een nieuwe SAL aan de komen op Facebook de Patchwork Qauker Mystery SAL( je kan je tot en met 31 mei aanmelden), 
ik denk dat het ongeveer deze kleuren gaan worden. 
Als stof een Zweigart Belfast 32 count in een bruingrijze tint en als garen ga ik uit van 5 kleuren DMC Variations met de effen kleuren die er in zitten. 
Of ze er allemaal inkomen ? Geen idee nog, ik zie wel. Het eerste deel komt online te staan en de volgende 19 delen krijg je pas als je een foto laat zien van je werk.

Ook ben ik  met 3 verschillende werken in opdracht bezig, waar ik niks van mag laten zien.
 Ik lig lekker op schema, vind het leuk om te doen.

En dan dit :
Mensen vragen wel eens aan me hoe ik aan zoveel borduurtijd kom.
 Het antwoord is vrij simpel, ik heb een aardige fysieke beperking. 
Doordat ik tot de mensen behoor die ook met een nieuwe knie blijvende beperkingen hebben zit een baan buitenshuis er niet meer in. 
Net zoals lange wandelingen met de hond, dat gaat echt niet. 
Langer lopen maar vooral ook stilstaan levert de nodige pijn op, zo erg dat het niet te doen is zonder flinke pijnstillers. En omdat ik de nodige ervaring heb met hoe afwezig je van goede pijnstilling kan worden begin ik daar niet meer aan. 
Fietsen is doordat mijn knie te beperkt buigt ook niet te doen, aanpassingen van mijn fiets bleken ook geen oplossing te zijn. 
Traplopen kan ik enkel tree voor tree, met aansluitpas, puur omdat je daar je knie ook goed voor moet kunnen buigen.
 Dus dan maar geen baan buitenshuis of een middagje lekker shoppen of avondje uit( ben wel eens halverwege de bios of theater uitgewandeld omdat de beenruimte te beperkt was, lang met een gebogen been zitten gaat niet). 
En ook mijn droom een eigen handwerk(web)winkel heb ik laten varen.

Ben ik zielig ? 
Nee hoor echt niet, gelukkig zijn er zoveel dingen om van te genieten en dat doe ik met volle teugen.

Zit ik te wachten op goede raad ?
 Nou nee, zo ongeveer alles al geprobeerd. Kwam ik wel verder dan één second opinion in orthopedenland, toch wel een voordeel van een bijzonder geval zijn, spreek je meer orthopeden dan standaard. Ik heb te maken met dingen die ook met weer een operatie niet op te lossen zijn. Sterker nog, men is van mening dat de kans groot is dat mijn nieuwe knie dan eerder achteruit dan vooruit gaat.

Ik heb geleerd dat je veel verder komt met te genieten van de dingen die wel kunnen en dan maar rekening houden met bepaalde dingen dan iedere keer tegen dezelfde dingen aan te lopen. Dan iedere keer teleurgesteld en depri te worden van de dingen die echt niet meer kunnen.

Borduren is voor mij een van de dingen waar mijn passie ligt, ook wordt ik blij van het zelf ontwerpen. Daar wil ik me verder in gaan verdiepen.

groetjes

Geke

5 opmerkingen:

 1. Heel mooi gezegd Geke, ik voel helemaal met je mee ;) las van de week ergens dat je moest wandelen, dat schijnt te helpen met een versleten knie, maar blijkbaar bij jou ook al niet.....:(was het maar zo simpel, dan richtten we een wandelclub op ipv een BEE of een Borduurmeeting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat werkt misschien met een versleten knie,mijn nieuwe knie is nog lang niet versleten en daar werkt het echt niet bij

   Verwijderen
 2. Wat ontzettend rot voor je dat je knie je leven zo beperkt... maar wat ontzettend knap en sterk van je dat je er op deze manier mee omgaat! Compliment hoor!
  Je Palko vind ik ontzettend mooi worden, jammer dat hij te groot wordt voor de doos maar je vind er vast nog een andere mooie bestemming voor *Ü*
  De nieuwe SAL klinkt erg leuk en aanlokkelijk, maar ik heb geen FaceBook en dat komt in dit geval goed uit, hihi, ik heb het echt veel te druk met de projecten die ik onder handen heb. Ook ik werk op dit moment in opdracht, maar daar mag ik helaas nog niets over vertellen (behalve dan dat het een megaklus is die erg veel tijd vergt, maar ontzettend leuk is om te doen ;o)
  Heel graag tot een volgende keer en veel plezier met het verder borduren en ontwerpen.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je,
   jij werkt in opdracht voor een blad of winkel ?
   groetjes
   Geke

   Verwijderen
 3. Oh leuk jij werkt ook aan de Palko Sal en de nieuwe Sal op FB en nu heb ik een gezicht bij je naam.
  Er zal heel wat pijn en vooral verdriet hieraan vooraf gegaan zijn voordat je zover bent waar je nu bent met deze houding. Zo nu en dan kom ik soms nog een beetje in opstand maar meestal kan ik het ook accepteren. Gelukkig hebben we onze hobbíes en de natuur en vrienden zijn ook veel waard.
  Leuk dat je in opdracht werkt!
  Succes en veel plezier
  groetjes,Trijntje Huppel

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt en een reactie achter wil laten.
Maar gezien de enorme hoeveelheid rare reacties die hier de laatste tijden gezet worden heb ik er voor gekozen de berichten eerst te moeten goedkeuren voor plaatsing.
Niet leuk maar ik hoop op een beetje begrip !
Wil je liever een mail sturen of via een pb op Facebook reageren is het ook prima !

Creatieve groetjes
Geke